То излиза с голяма снимка на заподозрения като извършител на атентата на бостънския маратон Джохар Царнаев

Скандалната корицата на новия брой на списание „Ролинг стоун” предизвика недоволството на политици, музиканти и много граждани. Списанието излиза с голяма снимка на заподозрения като извършител на атентата на бостънския маратон Джохар Царнаев. Под артистичната снимка на етническият чеченец пише "бомбаджията".

 

В първите часове след публикуването на корицата онлайн над 5 хиляди души се оплакаха от нея. Определянията им варират от "безвкусна" до "отвратителна".

 

Някои посочиха, че снимката на Царнаев е обработена допълнително, за да заприлича на бивша корица на Ролинг Стоун с вокала на Доорс Джим Морисън.

 

Редица музиканти се изказаха срещу решението на списанието. Сред тях е Пинк, както и бостънската група Дропкик Мърфис, които дариха 300 хиляди долара на жертвите на атентата.

 

При взривовете преди 3 месеца загинаха трима души, сред които 8-годишно дете. Царнаев пледира невинен по обвиненията, че заедно с брат си е организирал терористичния акт. За част от обвиненията може да се иска смъртна присъда.

 

От списанието уточниха, че публикуват голям материал за братя Царнаев и това е повода за провокативната корица.