Жадуваната прохлада ще се усети по-чувствително в сряда

Въпреки че вече са налице признаци за дългоочакваното захлаждане, днес беше изравнен един и подобрени 4 температурни рекорда - всички в Южна България.  

 

Към 15 часа най-топло беше в Пазарджик - 38.2 градуса, в Стара Загора -38 градуса, в Сливен - 37, 4 градуса. Дори и по морския бряг, където по-принцип е по-хладно, също имаше подобрен температурен  рекорд. В Ахтопол температурата достигна 31.5 градуса. 

 

Жадуваната прохлада ще се усети по-чувствително в сряда. 

 

В сряда ще е ветровито и по-хладно от вторник, но с летни температури.

 

Още във вторник през нощ с облаци и северозападен вятър у нас ще започне навлиза по-хладен въздух. Ще има и краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици. 

 

В сряда преди обед ще има разкъсана облачност, с повече облаци над Южна България. Следобед облаците ще се увеличат и над Източните и Северни райони ще започнат валежи с гръмотевици, които ще продължат и през нощта. Вятърът ще е по-често умерен от север-северозапад, а по морето от североизток.Прогноза за времето за сряда

 

Температурите следобед ще достигнат 28 - 34 градуса

 

По Черноморието ще има променлива - следобед значителна облачност, от която ще превали и прегърми. Любителите на ветрходните спортове ще могат да се наслаждават на умерен до свеж североизточен вятър и вълни до 50 см. Морската вода е с температура 25, 26 градуса, а на въздуха ще достигне  27,30. 

 

 

Повече за времето гледайте във видеото.