Дежурни екипи наблюдават огнището край Свиленград

Пожарите край Ивайловград и Елхово са потушени, в Свиленград дежурствата около огнището продължават, съобщават от противопожарната служба.

 

В потушаването на пожара в района на ивайловградските села Костилково, Меден бук и Пелевун са участвали над 30 служители от специализираните групи и техника за гасене на горски пожари от Кърджали, Ивайловград и Свиленград. Засегнатата горска площ е около 40 дка широколистни гори и 100 дка земеделски земи, предаде БГНЕС, като се позова на Земеделското министерство.

 

Пожарът възникнал в местността Острица е загасен с помощта на горски служители от Елхово и Ямбол и доброволци. Огънят е обхванал повече от 70 дка.

 

Близо 50 горски служители на Регионалната дирекция по горите в Кърджали, звената на дирекцията в Хасково и Свиленград, както и от държавните горски стопанства в Свиленград, Хасково и Кърджали се включиха и в гасенето на пожара край Свиленград, който горя в продължение на няколко дни. Огънят засегна над 1 500 дка горски площи. И на трите пожара остават дежурни екипи от горските служители.

 

По първоначални данни пожарите не са причинени умишлено. Вероятната причина за възникването им е човешка небрежност.