120 души участваха в мероприятието, което се изисква от закона

Декларация за учредяване на политическа партия БАСТА беше приета на събрание в Етрополе. В сбирката са участвали повече от 120 души. Сред тях бяха бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров и Мирослав Найденов, бившият земеделски министър от правителството на премиера Бойко Борисов.

 

Димитров отбеляза, че случилото се е в изпълнение на чисто формалното изискване на закона при създаването на нови политически сили.

 

„Изискването по закон е да са минимум 50 души, а бяха над 120. Присъствахме тези, които казахме, че ще учредяваме партията и останалите симпатизанти, които имат желание да участват в учредяването”, отбеляза Емил Димитров, цитиран от „Фокус”.

 

По думите му от „Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията”, както е пълното име на формацията, имат контакти включително и с действащи депутати от ГЕРБ, предаде БГНЕС. Не пожела обаче да разкрие имената им, защото „за съжаление там все още витае страхът”.

 

„И всяко тяхно действие си е тяхно лично решение… Никой от нас не е агитирал никого… очаквайте техните самостоятелни решения”, добави учредителят.

 

За старите приятелства и новата политическа партия ще сподели повече Мирослав Найденов в съботното издание на „Събуди се” по Нова ТВ. БАСТА ще бъде учредена на 22 септември в София от 500 души. На конгреса ще се избере 11-членно ръководство и ще се приеме устав.