Максималните температури в събота ще са между 24 и 29 градуса

Утре вятърът ще отслабне, а повече облаци ще има над Източна България и планините.

 

Сутринта ще бъде доста хладна с минимални температури от 10 до 15 градуса. Малко по-високи ще са стойностите край морето, а в някои котловини на Западна България е възможно показанията на термометрите да паднат до 7, 8 градуса. През деня повече облаци ще има над източните и планинските райони, където отново са възможни и слаби валежи. В останалата част от страната ще има повече слънчеви часове, но температурите няма да са много високи.

 

Максималните ще са между 24 и 29 градуса, в Сандански и Петрич до 31.

 

Северозападният вятър ще отслабне и вече ще е от слаб до умерен. 

 

По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна в часовете около и следобед, когато не са изключени и краткотрайни превалявания. Максималните температури няма да превишават 25, 27 градуса, а вятърът ще бъде до умерен от север. Морската вода е около 25, 26 градуса, а вълнението на морето ще е от слабо на север до умерено на юг. 

 

В планините ще има сравнително добри условия за туризъм. Облачността ще бъде променлива, по-значителна в Стара планина, където са възможни и слаби дъждове. Всички решили да прекарат утрешния ден в планината обаче трябва да се облекат добре, защото температурите ще са доста ниски. Максималните на 1000 метра няма да превишават 19, 20 градуса, а на 2000 ще са около 9, 10.

 

Хладни и влажни въздушни маси са обхванали северните и източните части на континента. Освен облаци и валежи, в тези райони ще духат и силни северни и северозападни ветрове с което ще продължи преноса на студен въздух от север. Предимно слънчево и топло ще е в Южна Европа, където температурите остават с почти летни стойности.

 

У нас в неделя повече облаци ще има само над североизточните райони и планините, но валежи са малко вероятни. Дневните температури ще се повишат с 1, 2 градуса.

 

В понеделник от запад ще се заоблачи и следобед в Западна и Северна България ще превали.

 

Северозападният вятър ще се усили. Във вторник ще има променлива облачност с условия за дъждове в източната половина на страната. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21 до 26 градуса. В сряда и четвъртък ще остане хладно и ветровито. Повече облаци и валежи ще има по Черноморието.