Бившите управляващи осъждат "опитите за ‘пришиване’ на политическа окраска на протеста"

Парламентарната опозиция не е разпространявала и излизала с декларация в подкрепа на студентите, окупирали Софийския университет или останалите висши учебни заведения в страната. Това стана ясно от съобщение, разпространено в медиите от пресцентъра на ГЕРБ по повод на появилата се информация, че в аудитория 272 на „Алма матер” в София е открит такъв документ.

 

„Категорично не приемаме подобни твърдения и обвинения, които целят политизиране на протеста на българските студенти. Това е поредният опит, целящ да отклони вниманието от общественото недоволство от правителството на Тройната коалиция”, се казва в изявлението на бившите управляващи.

 

„В последната си декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание от името на ПП ГЕРБ на 25 октомври 2013 г., се казваше единствено: ‘След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал’,” отбелязват ГЕРБ-ерите.

 

„Още веднъж заявяваме, че ГЕРБ не е разпространявала декларация в подкрепа на ”Окупацията” и категорично осъждаме опитите за „пришиване” на политическа окраска на студентския протест”, категорични са хората на бившия премиер Бойко Борисов.