Заради наплива от бежанци капацитетът на бившето училище във "Военна рампа" вече е надхвърлен с над 300 души

Пореден криминален инцидент с бежанец. Миналата нощ 17-годишен сириец беше намушкан на метри от входа на общежитието в столичния квартал „Военна рампа”. Мотивът за нападението все още не е ясен. Не са задържани и извършителите.


Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза за Нова телевизия, че до намушкването се е стигнало след сбиване между 17-годишният Али и други две момчета. Той е в добро състояние, настанен е в Пирогов с леки прорезни рани. В добро състояние е и 20-годишната Виктория, която беше намушкана от алжирец в петък вечерта. Тогава той опитал да ограби магазина, в който Виктория работи като продавачка.


Ето какво се случи късно снощи в столичния квартал „Военна рампа”. 17-годишният Али и семейството му стъпват за първи път на софийска земя едва миналата вечер. Още преди да успеят да свалят багажа си обаче Али е нападнат и намушкан. На улицата, само на 50 метра от входа на новия му дом :


Али е закаран в Пирогов. Раните му са леки и вече са обработени, няма опасност за живота му. Семейството на момчето обаче казва, че е отчаяно, защото избягали от Пъстрогор, за да търсят по-добър живот в София, а единственото, което намерили е страх.


Заради постоянния наплив от бежанци обаче капацитетът на бившето училище вече е надхвърлен с над 300 души.


Бившите класни стаи вече са домове за стотици семейства, чаршафите са превърнати в стени, а всеки сантиметър свободно пространство е отвоюван след сериозна битка и се защитава с цената на всичко.


След няколко месеца в България обаче почти всички бежанци живеят само с една надежда – да напуснат страната ни колкото е възможно по-бързо.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортери: Надя Ганчева и Вероника Димитрова