От синдиката очакват в митинга да се включат близо 8 000 души

КНСБ организира национален протест в защита на работещите. Шествието ще се проведе следващата сряда – 20 ноември. Основните искания са - да има сигурност на работните места и редовно изплащане на заплатите във всички сектори. От синдиката очакват в митинга да се включат близо 8 000 души.   

 

Синдикатите са недоволни, че техните предложения за промяна в бюджета не са взети предвид и така проблемите щели да се задълбочат. 

 

„Искаме бюджетът за следващата година за да намери форма, така че да даде повече пари за джоба на работещия българин – дали през данъци, имаме конкретни предложения, увеличение на заплати, или замразяване на възрастта за пенсиониране, за да може хората да стигат до пенсия и да получават достойни заплати”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров

 

От КНСБ се притесняват, че фирмите дължат на служителите си общо около 85 милиона лева за заплати. Синдикатът очкава сериозно напрежение и в сектор енергетика. Очаква се  „Мини Mарица – Изток” да отчетат загуба от 50 милиона лева в края на годината.

 

„В енергетиката зрее бомба, която заплашва да гръмне и да разруши цялата икономика и домакинствата още в първите зимни месеци”, допълни Димитров.

 

За да няма ефективни стачни действия през януари, от КНСБ искат спешни мерки за оздравяване на енергийната система и промени в бюджета за догодина