Хиляди привърженици на правителството се събират на "Орлов мост"

Хиляди привърженици на правителството се събират на "Орлов мост" в София. Митинг-шествието под надслов "„Да” на свободата, "не" на омразата" на червените симпатизанти  започна в 12:00 часа. 

 

На място са знакови фигури както от БСП, така и от ДПС. Правителството присъства в почти пълен състав.

 

Ще стоим до пълната победа, тоест, до разпадането на ГЕРБ”, заявиха протестиращи. 

 

Идват светлите хоризонти и си струва да работим за тях. Благодаря ви, че сте тук и подкрепяте нашите усилия”, заяви премиерът Пламен Орешарски пред симпатизантите.

 

Протестът на БСП

„Слоганът на този митинг го издига над политиката и това ви прави велики. Вие издигате гласа на любовта. Вие сте велики!”, заяви от трибуната лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

Последен говори лидерът на БСП Сергей Станишев, който заяви, че няма да допуснат „мутрите да се върнат на власт” и ще държат „котараците на Борисов далеч от държавното кебапче”. Станишев се извини на българските турци за Възродителния процес. 

 

Протестът в СофияСлед това шествието тръгна от „Орлов мост” към президентството. 

 

Движението от „Орлов мост” до "Алея Яворов” е затворено. След това ще бъде затворено и движението по бул. „Цар Освободител”, между бул. „Дондуков” и ул. „Георги Раковски”.

 

От БСП очакват да бъдат подкрепени от 70 000 души, които идват в София с организиран транспорт от най-различни краища на България.

 

Картина в реално време от "Орлов мост" може да гледате на Kamerite.bg