Очаква се протестът на „Ранобудните” и този на КНСБ да се слеят към 12:30

Протестиращите студенти се събират за своя протест пред парламента. На площад „Народно събрание” е издигната и сцена, на която се провежда и митингът на КНСБ.

 

В непосредствена близост до НС е и протестът на таксиметровите шофьори. Там са и контрапротестиращите, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски.

 

„Ранобудните студенти” обаче обявиха, че имат намерение отново да блокират изходите, през които излизат депутатите. При предишния подобен случай се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция.

 

Ситуацията пред НСПротестиращи, които подкрепят студентите, помолиха хората от митинга на КНСБ да спрат музиката, която ги придружава в шествието, за да се чуе гласът на "Ранобудните". 

 

До момента обаче ситуацията пред Народното събрание е спокойна. 

 

По-рано през деня имаше и лек сблъсък между протестиращите студенти и недоволните синдикати. Представители на „Ранобудните” обвиниха КНСБ, че измества фокуса от техния протест и попитаха къде са било синдикатите последните 159 дни. 

 

Искрите между студенти и синдикати продължаватИскрите между двете групи продължават да припламват. Докато КНСБ изреждат исканията си, студентите викат „оставка”.

 

„Учудвам се, че пак ни разделят, а не ни обединяват. Всички сме се борили за едно, а в един момент не е така. Искаме достойно заплащане, но това ще се случи когато правителството подаде оставка. Това ще стане след мажоритарни избори”, категорична е представителка на студентския протест. 

 

Можете да следите на живо какво се случва пред парламента в Kamerite.bg.

 

Репортери: Марина Стоименова, Надя Ганчева