Руският президент игра хокей, за да тества новата зимна зала

Руският президент Владимир Путин продължава да контролира всеки детайл от подготовката за Олимпийските зимни игри в Сочи, които трябва да започнат след малко повече от месец.

 

Инспекцията на олимпийските съоръжения започна от големия "Айс Дом", който ще бъде основната зала за игрите. На кадрите, заснети от държавния телевизионен канал "Русия-24 " се вижда как Путин играе хокей на лед заедно с беларуския президент Александър Лукашенко, руския министър на отбраната Сергей Шойгу, както и бивши играчи на сборная, един от които бе Вячеслав Фетисов. Обектът, който ще бъде основна арена на олимпийския турнир по хокей на лед е с капацитет от 12 хиляди седящи места.

 

След края на двубоя президентът на Руската федерация се повози на новия високоскоростен влак, а след това инспектира и железопътната гара. Освен това той посети международния медиен център, както и Олимпийският доброволчески център. Там Путин пожела да изпробва екипировката на доброволците и остави свой автограф.

 

Предприетата проверка бе извършена от държавният глава само 5 седмици преди началото на игрите , които трябва да стартират на 7 февруари. Според официален говорител Путин планира да инспектира всички олимпийски обекти в следващите дни. В петък руският президент, придружен от премиера Дмитрий Медведев изпробваха ски пистите в планинския район на Сочи.

 

Съзнавайки , че успехът или провалът на Игрите ще бъде считан за част от наследството, което ще остави на страна си, Путин вложи в реализацията на олимпийските състезания бюджет в размер на 50 милиарда долара.

 

В опит да се хареса и на борците за човешки права по света, руският президент дори измени декрет, с който се разрешават манифестации и събирания в Сочи по време на зимните игри. Към информацията, съобщена преди ден обаче се добавя, че шествията и митингите ще трябва да бъдат одобрени от службите за сигурност.