Футболистът пропуска и мачовете от световното първенство заради тежка контузия на коляното

Точно когато изглеждаше, че това може да бъде сезона на "Арсенал", лондончани научиха ужасна новина.

Тио Уолкът пропуска мачовете до края на сезона заради увредени кръстни връзки на лявото коляно от мача с "Тотнъм" в събота. Той няма да играе и на световното първенство.

Тогава той бе изнесен на носилка, но въпреки това намери сили да покаже на феновете на Шпорите с ръце „2:0“ и очакванията бяха, че няма да играе максимум един месец. Направените прегледи обаче установиха, че положението е много по-сериозно.

„Скоро Тио ще претърпи операция в Лондон и очакваме да се възстановява поне 6 месеца, така че освен всички срещи до края на кампанията ще пропусне и световните финали в Бразилия през лятото. Всички в Арсенал му желаем бърза рехабилитация и завръщане на терена възможно по-скоро“, пише в сайта на "артилеристите".

Както е известно Уолкът пропусна около 2 месеца по-рано през сезона заради проблем с коремен мускул, който наложи да бъде опериран. След като се завърна той се включи добре и вкара няколко гола, но сега със сигурност ще липса на отбора в опита му да спечели титлата във Висшата лига за първи път от 2004-а.