Класирането при автомобилистите отново бе преобърнато

По неофициална информация Орлин Алексиев и навигаторът му Пламен Николов вече са в бивака преди старта на четвъртия етап от рали "Дакар 2014", но не е ясно дали са успели да завършат третиата отсечка, според регламента. Те отново са имали проблеми с горивната система.

 

Въпреки подозренията, че проблемите на българите са предизвикани от некачествено гориво, се оказа, че перипетите им са причинени от износване на гъбата в спортния резервоар на автомобила. Това наложи машината да бъде издърпана от асистентския камион до бивака, където да се търси решение.

 

За да продължи участието си, българският екипаж трябва да се върне на трасето от там, където е излязъл, да го преодолее и да се нареди на старта за следващия етап преди последния стартирал автомобил.

 

Иначе при автомобилистите начело в общото класиране излезе Нани Рома с "Мини", след като довчерашният лидер Стефан Петерханзел спука три гуми. Същия проблем имаха още Насер Ал Атия и Карлос Сайнц.

 

При мотоциклетистите Хоан Бареда Борт взе втората си етапна победа и поведе в генералното класиране. Шок за домакините бе отпадането на Маркос Патронели в клас АТВ.