Признанието идва заради големия успех на 26-годишната спортистка

Тържествено с аплодисменти, цветя и реплика на Панагюрското златно съкровище посрещнаха в родния Пловдив най-добрата ни женска тенис-ракета Цветана Пиронкова.
На специалната церемония Цвети беше заедно с брат си. Посрещна я кметът на града Иван Тотев. След като през 2010 година тя стана най-младият почетен гражданин на Пловдив, сега местната власт я удостои със следващото голямо отличие - копие на Панагюрското съкровище. 

 

Признанието идва заради големия успех на 26-годишната спортистка. Преди броени дни тя спечели най-голямата си титла от турнира на женската тенис асоциация в Сидни. На откритото първенство в Австралия Пиронкова стигна до втори кръг. Днес тя заяви, че една от големите й мечти е да направи собствена академия, в която да тренира  бъдещите тенис шампиони на България.

 

„Панагюрското съкровище е символ на нашата древна история, пък и въобще на  цялостната българска култура. Аз все още не съм имала възможността да го видя на живо. Това е нещо, което искам да направя и фактът, че сега в момента държа реплика на част от него е наистина доста специално преживяване. Моята най-голяма и смела мечта е да спечеля турнира от Големия шлем”, каза Пиронкова.

 

Репортер: Благой Бекриев