Според него Рашков е бил наказан заради хулиганските си прояви

„Нямам информация какъв е този тефтер на Кирил Рашков, дали е автентичен, или не. Мисля, че това е тема, създадена да отклони вниманието от реалните проблеми”, заяви в парламента депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

 

Според Цветанов Рашков е бил наказан заради хулиганските си прояви, а не защото не е осигурил гласове за парламентарните избори за ГЕРБ. "Много са твърденията, които пуска в публичното пространство министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, които изобщо не кореспондират на истината. Това не означава, че трябва да ги коментираме", каза още Цветанов. 

 

Бившият вътрешен министър коментира и доклада на Европейската комисия, който излезе вчера. "Не знам дали внимателно сте прочели старите доклади на ЕК за нас. Тогава се говореше за политическа воля, за сериозни операции, започнали срещу организираната престъпност. Тогава наистина бяха неутрализирани групи, които се занимаваха с въоръжени грабежи, с отвличания", заяви Цветанов.

 

Мнението му за сегашния доклад е, че има загуба на европейско партньорство на службите към българската правоохранителна система, че има промени у нас, направени без консенсус и диалог и е факт загубата на доверие. Всички тези констатации, най-острите, касаят периода на сегашното управление, смята той.