Целта е не просто да се свали правителството, а да се пречи на функционирането на държавата

„Окупация срещу знанието”- така Сергей Станишев определи протеста в Софийския университет. По думите му част от исканията на окупаторите не са насочени към правителството и парламента.

 

При пристигането си на общинската конференция на БСП в Бургас лидерът на Столетницата беше посрещнат с викове „оставка”.

 

Според Сергей Станишев окупацията на Софийски университет не изразява мнението на повечето студенти:

 

„Това вече е окупация срещу знанието.Още повече когато говорите – „студентите”, то не може да се каже по този начин, защото става дума за двайсетина души. Част от исканията, които  видях в медиите са нелепи и не са обърнати към правителството и парламента, защото, ако говорим за Царево, тук става дума за решение на съда”, заяви председателят на БСП.

 

Въпреки това, по казуса Странджа от БСП ще искат да има ясна експертна позиция на Министерството на околната среда и на регионалното развитие, за да се гарантира, че Странджа няма да се превърне във втори Слънчев бряг.

 

Според Станишев държавата отлепва от дъното, а икономиката започва да работи, заради добрата работа на правителството на Пламен Орешарски. От началото на годината нямало неразплатено ДДС.

 

„И заради това е това бързане, защото целта е не просто да се свали правителството, а да се свали бързо, за да се пречи на нормалното функциониране на държавата. И на възстановяването след едно управление, което опустоши страната ни и докара хората до мизерия и до самозапалване”.

 

Станишев още веднъж подчерта, че „хората, които застават зад проекта АБВ трябва да чуят гласа на БСП на партийните форуми. „В противен случай, разбира се, има си устав и ръководството на партията и контролната комисия ще трябва да спазят устава”.

 

Повече по темата ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова