В момента в Кремъл Путин разяснява плановете си за действията в региона пред депутати

Руският президент Владимир Путин формално уведоми парламента и правителството за искането на автономията да бъде приета в състава на Руската федерация. Това е процедурна стъпка, необходима за официалното приемане на нов член на федерацията. В този час Путин трябва да направи изявление пред  двете камари на парламента.

 

В одобреният от Владимир Путин документ се препоръчва договорът за приемане на република Крим в руската федерация "да бъде подписан на най-високо равнище". В момента в Кремъл Путин разяснява плановете си за действията в региона пред депутати от двете камари на парламента. 

 

Снощи, въпреки санкциите наложени от Съединените щати и Европа, русия призна Крим за суверенна държава. Според анализатори ходът е бил очакван, защото санкциите са по-скоро символични. Те включват около 30 души в администрацията на русия и бившето правителство на Украйна, но не засягат големите компании и финансовата система. 

 

Световните пазари почти не отчетоха хода на Вашингтон и Брюксел. Основните борсови индекси в Ню Йорк и Западна Европа леко се покачиха. Покачи се дори индекса в Москва, а след 6 поредни дни на спад, нарасна и курсът на руската рубла.