Махаща Мураси може да бъде признат за най-възрастния не само сред живите, но и сред живелите някога хора в света

Жител на индийския град Варанаси твърди, че е роден през далечната 1835 година. Ако това е вярно, то той би трябвало да е на 179 години, съобщава информационният сайт „World News Daily Report”.

 

Махаща Мураси може да бъде признат за най-възрастния не само сред живите, но и сред живелите някога хора в света. 

 

Според индийските власти мъжът е роден на 6 януари 1835 в дома си в Бангалор (административен център на южния щат Карнатака). От 1903 г. Мусари живее в град Варанаси, където е работил като обущар до 1957 г., когато чуква 122 години.

 

Живея толкова дълго, че дори правнуците ми починаха”, заявява Махаща Мураси. „Смъртта ме е забравила. Обърнете внимание на статистика - никой не е живял дори до 150 години, да не говорим за 170 години. Струва ми се, че аз съм безсмъртен", казва мъжът.

 

Актът за раждане и личната карта на Махаща Мураси потвърждават възрастта му, но засега няма медицински изследвания, които също да я потвърдят. Последният доктор, който се е грижил за здравето на Мураси, е починал през 1971 година, така че информацията, с която властите разполагат за предишното му физическо състояние е оскъдна.