Победата на брадатия травестит Кончита Вурст тази година предизвика протест в страната

Руски депутати предложиха създаването на собствена версия на "Евровизия" след победата в неделя в Австрия на брадатия травестит Кончита Вурст, която предизвика протест в страната.

 

Депутатът комунист Валерий Рашкин призова Русия да напусне конкурса "Евровизия", за да организира паралелно състезание, което да се нарича "Гласът на Евразия", съобщава БГНЕС. 

 

"Резултатът от последната "Евровизия" беше капката вода, която преля чашата. Ние трябва да напуснем конкурса, вече не можем да търпим тази лудост", каза той в парламента.

 

Руската православна църква заяви от своя страна, че победата на травестита на "Евровизия" е "още една стъпка към отказ от християнската идентичност в европейската култура". Стотици руски интернет потребители протестираха срещу победата на Кончита Вурст, като публикуваха в Инстаграм свои снимки, на които си бръснат брадата.

 

Редица блогъри и звезди, сред които оперната певица Анна Нетребко и руската вариететна звезда Филип Киркоров обаче, изразиха солидарността си с австрийската певица