Голф играчът отмени годежа си с датската тенисистка

Една от най-големите звездни двойки в спорта обяви, че се разделя. Голф играчът Рори Макилрой сподели в сряда, че е отменил годежа си с тенисистката Каролине Возняцки. Северноирландецът призна, че изготвянето на покани за сватбата го е накарало да осъзнае, че не е готов за брак.

 

Двамата обявиха годежа си чрез социалните мрежи на 1 януари, но сега връзката им, продължила три години, е приключила. „Няма правилен начин да прекратиш връзка, която е била толкова важна за двама души”, каза Макилрой в обръщение пред британската пресасоциация.

 

„Проблемът е в мен. Поканите, които правихме през уикенда, ме накараха да разбера, че не съм готов за всичко, което бракът изисква. Пожелавам на Каролине цялото щастие, която тя заслужава и бих искал да ѝ благодаря за невероятните спомени. Няма да казвам нищо друго за връзката ни по какъвто и да било повод”, каза голф-шампионът, цитиран от CNN.

 

Намиращият се на 10-о място в световната ранглиста Макилрой в момента се подготвя за едно от най-важните състезания за годината BMW PGA Championship в английския град Уентуърт. Той направи кратко изявление за раздялата си на пресконференцията преди началото на турнира.

 

„Очевидно е много труден момент за мен и Каролине. Беше по взаимно съгласие и двамата смятаме, че това е най-доброто решение. Време е да продължим напред. Сега трябва да се съсредоточа върху голфа и да се опитам да постигна добър резултат в състезанието. Няма да лъжа, ще е много трудно”, каза северноирландецът.