Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса

Утре ще бъде предимно слънчево с повече облаци следобед и привечер над планините и Източна България.

 

В началото на нощта над планинските райони в Западна България все още са възможни краткотрайни валежи, но след полунощ навсякъде ще се изясни.

 

Утре ще бъде слънчево със заоблачавания над планинските и източните райони, но превалявания и гръмотевици на малко места. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток.

 

Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, по морето около 20. Максималните ще бъдат от 27 до 32 градуса.

 

Над Черноморието следобед ще има заоблачавания и на места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър, а температурата на водата е от 19 до 21 градуса.

 

Над планините около и след пладне също ще има заоблачавания и евентуално слаби и кратки дъждове. На Мусала максималната температура ще е около 5 градуса, на Черни връх 10.

 

Над централните части от континента ще е предимно слънчево и топло за сезона. Слънчево ще бъде и над повечето райони от Южна и Източна Европа, но следобед на места основно в планините ще превалява и прегърмява.

 

В Североизточна и Северозападна Европа често ще превалява, а температурите ще достигат 23,24 градуса. В централноевропейските страни ще бъде горещо с температури следобед от 30 до 35 градуса.

 

В сряда ще бъде топло, в низините и горещо с максимални до 33-34 градуса. Следобед и привечер над Източна България и планините ще има повече облаци с краткотраен дъжд и гръмотевици, като не са изключени и градушки.

 

В четвъртък ще бъде слънчево с купести облаци следобед. В петък преди обед ще е слънчево, но по-късно на места ще превали и прегърми. В събота повече облаци и превалявания ще има над източните райони и планините.

 

В неделя и в началото на следващата седмица вече почти навсякъде ще има валежи и гръмотевици.

 

Утре превалявания са възможни само в планинските и източните райони.