На пътя на бурята живеят и десетки хиляди българи, както и много студенти на лятна бригада

Първият за сезона ураган по американското крайбрежие достигна земята около 6 часа сутринта българско време - в градчето Кейп Лукаут в Северна Каролина. На пътя на бурята живеят и десетки хиляди българи, както и много студенти на лятна бригада.

 

„Има опасност от високо вълнение и подводни течения, това е най-голямата опасност", казва Николина Аврамова, която живее в Чарлстън, щата Южна Каролина. И въпреки че ураганът „Артър” подмина Чарлстън без опасност от сериозни разрушения и наводнения, той все пак причини главоболия на българите в района.

 

Хората в района опитват да се измъкнат от удара на „Артър” от близките летища. Светлана Узунова успя да се спаси от урагана, като замина за Лас Вегас. Жителите на Северна Каролина обаче нямат този късмет. Части от крайбрежието на щата са евакуирани, а много от бизнесите в района, пуснаха по-рано служителите си.

 

Губернаторът на Северна Каролина Пат Макрой се надява „Артър”, който е ураган от втора степен, да не развали много празничния уикенд. „Да се надяваме на най-доброто, молете се за най-доброто. "Артър" да отмине бързо, за да можем да отпразнуваме независимостта на страната ни”, каза той.