Отстъпено дежурство спасило съпругата му от MH370

Един от стюардите на малайзийските авиолинии намерил смъртта си в самолетната катастрофа в Източна Украйна, след като сменил свой колега на полет MH17 в последния момент, съобщава „Дейли мейл”. Фаталното решение на Санджид Сингх идва месеци, след като неговата съпруга, също стюардеса, взела подобно решение, но с обратен знак – жената на Сингх се сменила със своя колежка, която излетяла вместо нея с безследно изчезналия полет MH370.

 

Всичките 15 членове на екипажа на борда на разбилия се пътнически Боинг 777 са малайзийци, стана ясно от повявалия се в интернет служебен списък. Той съдържа техните имена, рангове и длъжности, но автентичността му все още не е потвърдена официално.

 

Междувременно близки на пасажерите от малайзийския самолет, който изчезна през март, изразиха съпричастност към трагедията на всички, загубили свои близки при инцидента в Украйна. Даница Уийкс от Австралия, загубила съпруга си с MH370, призова семействата на жертвите от полет MH17 да бъдат единни. Роднините на пътниците от все още неоткрития лайнер критикуваха остро малайзийските авиолинии за поведението им в хода на разследването на мистерията.