Истината аза КТБ трябва да излезе наяве, категоричен е той

Още по темата

"Ако не може да се разкрие цялата банкова тайна, то да се разкрие поне за публичните лица – политици, магистратити. И офшорките ще бъдат отворени". Това каза в "Здравей, България" Йордан Цонев от ДПС.

 

Той обясни, че в следващия парламент партията ще направи всичко възможно това да се случи. 

 

"Истината за КТБ трябва да излезе наяве, ние нямаме проблеми", категоричен е Цонев.

 

Днес той ще предложи да се включи текст в актуализацията на бюджета, с който да започне изплащането на гарантираните влогове до 100 000 евро преди обявяването на банката в несъстоятелност.

 

Председателят на Бюджетната комисия в парламента припомни, че за да започне незабавно изплащане, трябва банката да бъде обявена в несъстоятелност, което пък не може да стане преди да й бъде направена оценка. 

 

От ДПС предлагат да дойдат международни финансови одитори, които да направят одит на всички активи и да извадят досиетата на публичните личности. 

 


Йордан Цонев подчерта още, че ДПС и Цветан Василев никога не са били близки.

 

Във връзка с предстоящото днес гласуване на второ четене на актуализацията на бюджета и на бюджета на Здравната каса, Йордан Цонев обясни, че очаква да бъде гласуван само този на НЗОК.

 

На въпрос дали подкрепя ГЕРБ в желанието на служебното правителство да се разреши тегленето на външен дълг, Цонев отговори положително. А по повод неодобрението по казуса от страна на БСП той каза: „Видя се миналата година, че след като вдигнахме тавана на дълга, правителството изразходи парите за необходими неща, дори не стигна до тавана. Никое правителство няма да тръгне да прави нещата, от които се страхуват в БСП”.