От партията ще сезират ВСС за корупция и нарушения на съдия Нейчева

От „Атака” започват собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева. От партията ще внесат сигнал до ВСС за допуснатите сериозни процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията. 

 

Съдия Теодора Нейчева е била командирована от  Разград в Софийски градски съд и без конкурс започва работа в СГС, твърдят от „Атака”. Според тях назначението й е лично от приятелката на Цветан Цветанов Владимира Янева, която е председател на Софийски градски съд, като специално за Нейчева Янева иска закриване на щата в Разград и откриване на такъв в СГС. Преди това Нейчева прави серия неуспешни опити да бъде назначена в СГС. 

 

Адвокатът на Бойко Борисов - Димитър Марковски, потвърди за Нова, че Сидеров е осъден да изплати 200 000 лева по дели, заведено срещу него от лидера на ГЕРБ.

 

"Клеветническите твърдения", както Борисов ги натича, били, че е изнасял чували с пари, покровителствал е контрабандни канали и канали за трафик на проститутки и наркотици, както и думи по повод "Авиоотряд 28".

 

Според „Атака” съдия Нейчева не се съобразява с експертиза по делото и не зачита показанията от страна на двамата свидетели от „Атака”. Тя взима предвид само показанията на свидетелите от страна на Борисов. Затова националистите тълкуват поведението й като изпълнение на политическа поръчка на ГЕРБ.