В неделя ни очаква захлаждане

В неделя ни очаква захлаждане. На отделни места от запад на изток краткотрайно ще превали. Условия за по-интензивни валежи, придружени и с гръмотевични бури ще има привечер и през нощта главно в Централна и на места в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.


Над Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна преди обяд над северното крайбрежие, където краткотрайно ще превали и прегърми. В южните райони облачността често ще намалява до слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха до 27°-30°, а на морската вода- 27°-29°.


Над планините ще има променлива, над Старопланинското било и в Родопите по-често значителна облачност. Главно там ще има валежи, следобед с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен.


В неделя ще нахлува още хладен въздух. Ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони и Източна България. Температурите ще се понижат.


В понеделник все още над източните райони ще има по-значителни увеличения на облачността, вече без валежи. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а температурите ще са с градус-два по-високи.


През следващите дни ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишават.
Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg