България е изправена пред опасността от нахлуване на терористи и бежанци от Ирак

Оградата по границата с Турция ще бъде удължена с още 100 километра. Такива са намеренията на МВР за борба с бежанската вълна, която се очаква от Ирак и Афганистан.


На първото национално съвещание на ведомството под ръководството на Йордан Бакалов бяха набелязани и мерки срещу купуването на гласове.


Оградата по границата ни с Турция да стане 131 километра. Това иска главният секретар на МВР - Светлозар Лазаров. Мотивите - охраната на границата с полицаи излизала твърде скъпо, а и оградата била по-ефективна.


Външният министър Даниел Митов пък изрази опасения, че България е изправена пред опасността от нахлуване на терористи и бежанци от Ирак.


А докато 1200 полицаи всеки месец са командировани по границата ни, за да пазят от нахлуване на още бежанци, МВР ще трябва да намери още поне 10 000 униформени, които да се заемат с охраната на изборите и разбиването на престъпни групи за купуване на гласове.
„Добрата новина е за разбира група”, обясни премиерът Георги Близнашки.


„Подходът трябва да е като при всяко друго криминално предприятие”, твърди главният секретар на МВР - Светлозар Лазаров.


А в помощ на МВР Йордан Бакалов създава обществен съвет от известни и изтъкнати личности, които ще анализират къде се купуват гласове.


Повече по темата гледайте във видеото.