Според нея най-трудни за разказване са личните истории

„На екрана, както и в живота, има добри и лоши герои. Нашата работа е да ги показваме такива, каквито са, без да вземаме страна, без да вземаме отношение”, това казва репортерът на Нова Нина Димитрова.


„Няма как да си затворим очите, когато някой политик поне на думи милее за най-бедните, за най-онеправданите, почива в луксозни хотели по света. Не можем да го посочим с пръст, но можем да изложим фактите и да го попитаме: „Кой плаща?”


Според нея най-трудни за разказване са личните истории.


Всеки от нас си има персонален главен герой, който завинаги ще остане в сърцето му. Моят такъв е 4-годишната Стефи. Когато я срещнах за първи път, тя беше на 3 години и имаше рак. Беше се вкопчила в майка си, не говореше с мен, нито с оператора Станислав Илиев. След поредната операция и престой в болница, тя беше загубила умението си да ходи, при това за втори път. Тя ме порази със своята сила – днес тя е здрава, благодарение на желанието й за живот, борбеността й и, разбира се, на зрителите на Нова, които дариха пари за нейното лечение”, споделя тя.


Да бъдеш репортер ти дава и ти взима много. Всеки един от нас, обаче, е направил своя избор доброволно”, казва още Нина Димитрова.


Започна рубриката „20 кадъра от живота на Новините”. По повод 20-ата годишнина на Нова ТВ, в „Здравей, България” и предаването „Събуди се” ще представяме отблизо хората, които правят и отразяват новините за вас – нашите репортери.