В момента той е дом за около 200 кучета

Приютът за кучета „Надежда” съвсем скоро може да затвори врати. В момента той е дом за около 200 кучета. Издържа се от германски дарения и се помещава в общински имот, който няма планове и не е вписан в кадастъра на общината. 

 

 
За тази постройка липсват строителни книжа и това е известно. Никога не е имало”, обясни Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец”.


 
„Изискват от нас, ние да я узаконим. Ние нямаме право, тя не е наша собственост”, обясни управителят на приюта Григор Димитров.


 
„Подписвайки договора, човекът знае тези факти и оттам има, разбира се, пак по договор, задължения да преведе терена и постройката в него във вид, който да му позволи да упражнява дейността, за която е сключил договора”, обясни кметът Дреков.


 
„Това аз бих нарекла логически и правен абсурд”, заяви адвокатката на приюта. 


 
Липсващите строителни документи са една от причините приютът да не може да се регистрира като такъв. Заради неизрядните документи водата в кучкарника е спряна от няколко дни. Ако до октомври проблемът не бъде решен, Общината ще изгони неправителствената организация, която се грижи за животните.


 
Повече по темата гледайте във видеото!