От администрацията на Софийския университет тази година разпределят 500 хиляди лева за ремонт и поддръжка

Всяка година зрители ни изпращат снимки от големи опашки на касите на общежитията в Студентския град. За какво обаче се редят студентите? Колкото стар е проблемът с опашките, толкова стари и мизерни са и условията, за които студентите са се наредили. 

 

Мария Василева е студент и обясни, че чака да си плати семестриалния депозит, за ползване на стая в  общежитие и че всяка година опашката е такава.

 

Тези студенти се редят на 8-часова опашка, за да живеят на по 8 квадратни метра в не особено добри условия. Такива са в общежитията на най-големия университет – Софийския. Той стопанисва най-много блокове в Студентския град. Оказва се, че за последните 10 години са ремонтирани едва 3 от тях.

 

Когато топлото излиза навън от уж затворените прозорци, студентите се спасяват от студа с допълнителни печки на ток. Но тогава инсталацията не издържа.

 

От администрацията на Софийския университет тази година разпределят 500 хиляди лева за ремонт и поддръжка. Казват, че са твърде малко и се налага да правят чудеса.

 

Но не само общежитията на Софийския са в окаяно състояние. Кадрите дори само от коридора са красноречиви за условията в 34-и блок на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

 

Ремонтирани или не, стаите са все така малки. Толкова малки, че студентите държат личните си вещи под леглата.

 

Репортер: Йоана Иванова

 

Ако станете свидетели на нередности, изпращайте ни снимки и видеа в "Моята новина"