След възстановяване на водоснабдяването е възможно повишаване мътността на водата

Временно спират водата в някои части на столицата, информират от „Софийска вода”. В петък, 3 октомври, от 13:00 до 17:00 часа без вода ще бъдат хората, живеещи в района по ул. „Солун” от ул. „Пирински проход” до ул. „Топли дол”. Причината е изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Солун” в жк. „Борово”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Солун” на ъгъла с ул. „Топли дол”.


На 3 октомври от 9:00 до 17:00 часа живеещите в района на ул. „Димитър Шишманов”, ул. 646, ул. 754, ул. 753 също ще са без водоснабдяване заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 753 в кв. „Горна баня”. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, от „Софийска вода” ще осигурят алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Димитър Шишманов” срещу №5.


От компанията съобщават също, че във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на  ул. „Железопътна” кв. „Орландовци”, от 9:00 до 13:00 часа на 3 октомври (петък) се налага спиране на водата на клиентите, живеещи в района на ул. „Железопътна”, ул. 252, ул. 228, ул. „Димитър Гущанов”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Железопътна” ъгъла с ул. „Димитър Гущанов”.


След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, предупреждават от „Софийска вода”.