От ГЕРБ коментират, че Реформаторският блок е нестабилен политически субект

Радан Кънев още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок”. Това се казва в позиция на преговорния екип на ГЕРБ.

 

„Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ. За да му стане ясно, още веднъж ще напомним, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС”, заявяват от ГЕРБ. Според тях Радан Кънев действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство.

 

От ГЕРБ признават, че са получили информация от представители на други партии в РБ, които не са били поканени от ръководството на блока, да се включат в преговорите. „РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление”, коментират от преговорния екип на ГЕРБ. Те настояват Радан Кънев да ревизира поведението си.

 

Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите не помага на преговорите”, смятат от ГЕРБ. „От изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик”, коментират още те.