Логично, Левите дърпат към хората, а Десните към икономиката

Политиците продължават да опитват да напаснат математиката към коалиционните си проблеми, така че сборът от броя на депутатите им да е поне 121-ин.


От другата страна са онези които са ги избирали. Оказва се, че те имат различни представи за най-добрата коалиция и за приоритетите й.


Коалицията на работниците иска държавата да се грижи основно за хората. Да им се осигурява работа, да им се плаща, а когато е нужно и да получават помощи.


Министрите които биха попаднали в Коалицията на бизнеса пък трябва да мислят най-вече за икономиката и инвестициите и след това за хората. Защото добре работещата икономика ще осигури нужното на хората. И няма да се стига до абсурдната ситуация да говорим за работещи бедни. Което и да е следващото правителство, обаче, ще му се наложи да търси балансът.


Логично, Левите дърпат към хората, а Десните към бизнеса. Накъдето и да дърпат обаче килимчето следващите, които ще вземат решенията за нашия живот ще трябва да чуят – какво искат и хората и бизнеса.


„Работа за младите хора, а не да ги гоним в чужбина”, смята работничката Магдалена Йорданова.


„Основното нещо е сигурността. Естествено и прозрачността къде отиват данъците. Каква е посоката на това правителство? Накъде отиват нещата?”, пита се работодателят Димо Димов.
За хората образованието и здравеопазването са на челни позиции и доходите. Бизнесът иска ясен хоризонт.


Едните обаче се плашат от вдигане на данъците – другите биха го преглътнали, ако с това и печелят повече.


Инвестициите ще издърпат страната, не помощите, категоричен е бизнеса. Социалните разходи трябва да се обмислят наистина добре.


Поне по две теми поддръжниците на двете коалиции са на общи позиции. Не се виждат като работници с бастуни.


Повече по темата гледайте във видеото.