Депутатът отново обвини Меглена Кунева, че изнудва реформаторите

"Паралелни прегори са водени с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов без да е уведомен никой от Реформаторския блок". Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов, който влезе в медийното полезрение заради критиките си към Меглена Кунева, че рекетира останалите членове на формацията, като под заплаха от разцепление прокарвала всяко свое решение.

 

„Това не е персонален проблем между нас. Работата в РБ продължава по същия начин, както е продължавала и преди. Написаното от мен беше един обикновен коментар. Важно е когато го напише депутат. Когато чрез методите на изнудването и блокирането на политически решения се стигне до други политически решения от страна на партията на госпожа Кунева, но са нежелани от останалите, това е което аз наричам изнудване, заяви той.

 

 

„Спомняте си, че Радан Кънев подаде оставка като говорител на блока през лятото тази година с мотив, че дейността на политическите приоритети на блока е блокирана и няма съгласие по основните приоритети. Това беше първия ясен сигнал към обществото. С цел да не се допусне още тогава разцеплението се стигна до документ, който и петимата лидери подписаха, че ще се проведе конгрес през септември. Това не стана. Тогава представителите на „България на гражданите” и лично госпожа Кунева не присъстваха, а водеха преговори по телефона, изнудвайки, че няма да се появят защото това би било ясен знак, че ще има разцепление ако се избере лидер”, допълни Караджов.

 

„Сега по същия начин бе процедирано с един много достоен човек – лидера на БЗНС Николай Ненчев, чиято кандидатура стоя достатъчно дълго време и бе елемент на консенсус между лидерите. Той трябваше да бъде зам.-председател на НС. „Това е вашето предложение, но то няма да стане. Или излизате с моето предложение, или казваме на всички, че се разделяме“, заяви Кунева“, коментира Караджов. 

 

„Имаме една парламентарна група, но още в първия ден се разбра, че има изнудване. Унизителният начин, по който се подходи към Николай Ненчев, беше недопустим. Той неколкократно е бил обект от страна на госпожа Кунева или нейни емисари да са кооптира в микрокоалиция. Колкото повече гласа имаш, толкова по-голямо влияние имаш в една коалиция. И това пълзящо превземане до такава степен е поставило в изолация останалите играчи, че тепърва останалите ще проявят своята непоносимост. Приемете, че при мен първо преля чашата на търпението", заяви реформаторът. 

 

Всичко по темата гледайте във видеото.