Трета седмица офисите на "България без цензура" в Пловдив и шумен са затворени

Стотици застъпници на “България без цензура“ в Пловдив и Шумен останаха без пари за свършената работа в изборния ден. От партията им обещали по 50 лева. Трета седмица обаче офисите на политическата сила и в двата града са затворени, а на посочените телефони хората твърдят, че не отговаря никой.

 

Над 300 застъпници на „България без цензура“ в пловдивския район Източен не са получили парите си за работата в изборния ден. Били наети от доскорошната председателка в района Ана Баракова. Която след това стана първият независим депутат още преди клетвата. 

 

Доскорошната учителка Ана Баракова агитирала 20 от колегите си в училището да застъпват в секциите за „България без цензура“. Те се съгласили заради 50-те лева.

 

За разлика от останалите, на Емилия било обещано повече – 70 лева. Като организатор следяла работата на останалите в ромския квартал „Столипиново”.

 

Централата на партията в Пловдив е под ключ от две седмици. А местното ръководство подаде оставка в знак на протест срещу избора на Ана Баракова за депутат. Доскорошните й колеги в училището искат да я дадат на прокуратурата.

 

Освен в Пловдив и в Шумен десетки застъпници на „България без цензура“ останаха без пари. Някои от тях са работили по 16 часа в изборния ден. Офисът на партията в Шумен е закрит и те също няма на кого да потърсят сметка.

 

От централата на „България без цензура“ се оправдаха, че в Пловдив не са платили само на хората на Ана Баракова. Причината - тръгнала си от партията, без да предаде списъците със застъпници.

 

А за другия случай от Шумен – от партията на Бареков обещаха да се разплатят с хората до дни.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.