Вижте с кои песни той поздрави политическите партии

 

„Според мен ситуацията в политиката е много чалга”, каза в „Здравей, България” вокалът на „Хиподил” и лидер на „Глас народен” Светльо Витков. 

 

По думите му много подходяща песен за БСП е парчето „СкакаУец”, което той отправи като поздрав лично за Михаил Миков, и „Тез' червени домати”. Така Витков започна музикално-политически обзор в светлината на вчерашните размени на музикални поздрави между ГЕРБ и Реформаторския блок.

 

За „Атака” той прати поздрав с „Кукла” на „Атлас”. „Тук лирическият герой има напрежение с партньора или опонента си – в политиката са опоненти, колкото и да се правят на партньори”, припомни Витков.

 

За ДПС първоначално Витков беше избрал парче на „Хиподил”, свързано „с болка в седалищните части”, но тъй като водещите го цензурираха, той се спря на  "I want it all, I want it now” на „Куин”.

 

„За Фейсбук страницата на ББЦ, или както там се казват, важното е да не са БДЖ, съм избрал две парчетата – „Money, money” на АББА и „Material girl” на Мадона”, каза Витков.

 

За Патриотичния фронт вокалът на „Хиподил” се колебаеше между „Послушайте, патриоти” и „Мачо, мачо мен”.

 

За ГЕРБ Витков избра „Лет ми да те лов ю” – на „Хиподил”. А за АБВ – „Стари мой приятелю” на Лили Иванова, а за Реформаторите – „We are family”, завърши обзорът Витков.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.