Президентът не прави сметки за втори мандат

 

Президентът не прави сметки за втори мандат. Според държавния глава, още е рано да решава, дали ще се кандидатира пак за поста. На среща на „Дондуков” № 2 Росен Плевнелиев писа шестица на назначения от него служебен кабинет.  

 

За две години Плевнелиев стана свидетел на  пет правителства и три парламента.  Два от кабинетите  бяха служебни, което прави Росен Плевнелиев рекордьор по назначаване на временна власт.   „Служебното правителство работеше в режим на тежки финансови рестрикции заради забавената актуализация на бюджета”, коментира днес държавния глава.

 

 „Тежките проблеми, които наследихме с публичните финанси, доказаха, че това правителство не можеше да спре само до организиране на изборите”, заяви от своя страна бившият вече премиер Георги Близнашки. „Предприехме всички мерки, за да овладеем кризата в секторите, от недоверието в ЕС до енергетиката”, каза още той. 

 

Служебният кабинет беше похвален и заради решаването на казуса със собствеността на храма „Александър Невски” и активната позиция на България  в НАТО.