Позицията му бе публикувана в социалната мрежа „Туитър”

„Когато ме питат за 10 ноември, го разбирам като символична, а не конкретна дата. Една цел е постигната, да говорим за прехода и личните истории. Колко удобно е дебатът да се върти около датата 10 ноември, а не около позицията ми да направя два плаката и да отида пред Народното събрание”, коментира днес държавният глава Росен Плевнелиев.

 

Позицията му бе публикувана в профила в социалната мрежа „Туитър” на Администрацията на президента. Вчера държавния глава разказа, че на 10 ноември е правил плакати и е протестирал пред Народното събрание. Мнозина се усъмниха обаче дали точно на тази дата е имало митинг пред парламента.

 

Понеже питате къде бях на 10 ноември. Да ви кажа една тайна. Бях на площада и бях на митинга. Точно в този ден с мой приятел Илиян Попов ремонтирахме неговото студентско общежитие. Когато чухме по новините - аз тогава бях пети курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти двамата с него нарисувахме на два тапета плакати.

 

Единият с надпис: „Съд за виновниците”, а на другия написахме: „Дворците на БКП да станат болници и училища”. С тези два плаката ние отидохме на прословутия митинг. Това, което много ме впечатли, е, че когато отидохме там се опитахме да дадем единия плакат на други хора, но никой не го пое. Никой не смееше да вземе втория плакат. Това е моят 10 ноември”, каза Плевнелиев вчера.