Регионалният министър посъветва хората да спазват ограниченията, за да не се стига до инциденти

 

Обстановката в Северозападна България продължава да е много тежка, има сериозни снегонавявания и много ниски температури, които образуват снегонавявания. Заради това всички пътища там бяха затворени вчера вечерта”, каза в студиото на „Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

 

Заради обилните снегонавявания в област Враца беше обявено бедствено положение. Десетки хора останаха заседнали в автомобилите си на отсечката между Борован и Бяла Слатина. Критична бе ситуацията и на пътищата между Кнежа и Бяла Слатина и Добролево и Алтимир. Гражданска защита също се включи с тежкотоварна техника.

 

Highslide JS
 

 

Поетапно отваряме второкласните пътища по направленията Лом-Монтана и Видин-София. Малко по малко ще се стабилизира обстановката. Препоръчваме на хората да не излизат по затворени пътища и да спазват ограниченията ни. Цяла Европа страда от тези снегове”, допълни тя.

 

„Дежурният телефон на ситуационния център е 0700 130 20. Препоръчвам на хората да се обадят и да получат актуална информация за пътната обстановка преди да тръгнат. Днес от 06:00 до 21:00 часа ще бъдат спрени всички тежкотоварни превозни средства. Най-критично е в Северна България, където се очакват снегонавявания. Препоръчваме да не се тръгва без зимни гуми и вериги, както и пълен резервоар. Не очакваме снеговалежи, а по-лошо – много ниски температури и заледявания по пътя. Не препоръчваме движение по третокласни пътища”, категорична бе тя.