Между час и три часа на ден отделят учениците у нас за подготовка след часовете

Между час и три часа на ден отделят учениците у нас за подготовка на домашните след часовете. Това споделиха експерти и самите ученици. Кои са най-трудните домашни и много или малко време отделяме за тях? 

 

Времето за писане на домашни, оказва се, намалява, право пропорционално с увеличаването на годините. Най-малките между първи и четвърти клас са с целодневно обучение и прекарват по два часа на ден в занималнята, където си пишат домашните. 

 

Марио е второкласник. Самият той споделя, че има дни, в които домашните му идват в повече. След училище ходи на занималня, където също учи и решава задачи. Затова вечер предпочита по-приятните дейности. 

 

Най-малко половин час отнема след училище да се проверят домашните и ако има грешни или неясноти да се преговаря. Това Марио прави с майка си – Силвия. Според нея, освен количеството домашни, сериозен проблем се оказва и високото ниво, на което са написани някои учебници. 

 

Най-трудни се оказват домашните по математика. Именно тук затруднения срещат както децата, така и техните родители. 

 

Деветокласниците твърдят, че отделят между час и два на ден за домашни. И така се оказва, че колкото по-големи стават учениците, толкова по-малко време отделят за писане на домашни.