"Осъждаме варварския акт, сполетял френския народ", заяви от своя страна главният мюфтия

"Не бива да допускаме разделение на обществото на религиозен и етнически принцип и по социален статус. Противопоставянето не решава проблемите”, заяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев по време на среща с главния мюфтия Мустафа Хаджи. 

 

"Осъждаме варварския акт, сполетял френския народ и смятаме, че не това е начинът, по който трябва да се подходи”, посочи от своя страна главният мюфтия. 

 

По думите му страната ни все още може да се гордее с факта, че не е допуснала присъединяване на български граждани на страната на „Ислямска държава”, което обаче трябва да служи не за успокоение, а като мотивация да бъдат взети всички необходими мерки за бъдеща превенция.

 

"В България имаме чудесен модел на толерантност и мирно съжителство. Той е нашето богатство. Наша е отговорността да съхраним този модел”, каза още Писанчев. 

 

Главният мюфтия и председателят на ДАНС обсъдиха актуалната ситуация и се обединиха около необходимостта от активно сътрудничество между институциите за съхраняване на единството и сигурността на българската нация.