Камера показва лицето на лъжеца

Възрастна жена от Добрич даде 1800 лева на телефонен измамник. Версията с която 78-годишната жена е измамена, е близък, който се нуждае от спешна операция. Шансът този път измамникът да бъде заловен е запис от охранителна камера, на който много ясно се вижда лицето му.

 

За измамата ни разказва синът на пострадалата жена, който се страхува да разкрие самоличността си. Позвъняване около 15:30 часа на 27 януари хвърля в паника възрастната му майка. Казват ѝ, че се обаждат от болницата в Добрич.

 

„Казват, че снаха ѝ е в болницата със счупен крак на три места с вероятност да бъде ампутиран и трябва да и слагат златни гвоздеи. Поискали ѝ 10 хиляди лева. Тя уплашена, несъзнавайки, пари - колкото има. 1800 лв., които са останали от баща ми.  Приготвя  парите в плик и найлонова торбичка”, разказва синът на потърпевшата.

 

В разговор с възрастната жена измамникът разбира, че тя е трудно подвижна и ще са ѝ нужни поне 20 минути, за да слезе долу, затова той се съгласява тя да ги изхвърли през терасата.

 

Престъпникът обаче объркал входовете и се отправил към съседния, където има монтирана камера. Съвсем ясно са записани всички негови действия. Видеозаписът вече е предаден на полицията.

 

От полицията призовават, ако някой разпознае телефонния измамник, веднага да сигнализира на органите на реда.

 

Репортер: Мария Добрева