„Вън лъжците от политиката”, призова той

„Вън лъжците от политиката” – с тези думи бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев отвърна пред агенция „Фокус” на информацията, че МВР е подслушвало протестиращи граждани. По случая започна дисциплинарна проверка за нарушения при използването на СРС-та в министерството.

 

"Нека да бъдат извършени всички възможни проверки. Такива проверки бяха правени и по време на служебното правителство и резултатът беше категоричен", подчерта Йовчев.

 

Той попита: „Ако отново се окаже, че това е лъжа, кой ще носи отговорност за тази поредна манипулация на обществото?”.

 

Ексминистърът допълни: „Докога в политиката ще има хора, които ще лъжат по безобразен начин, защото това не е лъжа, която изрича човек, когато е подведен. Това не е и лъжа, която е резултат от нереалистична представа за състоянието и за това какво се случва. Това е преднамерена лъжа, с цел да се навреди и в момента уврежда обществения интерес”.

 

„Това, което правят тези хора, руши държавността. Призовавам ръководителите на политическите партии и народните представители в парламента да извадят лъжците от политиката. Вън лъжците от политиката, защото докато това не бъде направено, няма как да се случи нещо добро в държавата ни”, каза още Цветлин Йовчев.