"Червените" стигнаха до пълен обрат в гостуването на Кристъл Палас

Ливърпул се класира на четвъртфиналите за ФА Къп, след като победи Кристъл Палас с 2:1 като гости. "Червените" стигнаха до пълен обрат на "Селхърст Парк", където в последните си две визити бяха инкасирали шест попадения, но в шампионатни срещи.

 

Фрейзър Кямбъл даде аванс на Кристъл Палас в 15-та минута, когато довкара отбитата от Симон Миньоле топка след удар с глава на Дуайт Гейл. Даниел Стърдиж изравни в началото на второто полувреме, засичайки от воле центриране на Джордан Хендерсън. За Стъридж голът беше десети в последните му 12 мача като титуляр за купата.

 

Адам Лалана осигури успеха на Ливърпул в 58-та минута. Халфът стигна първи до отскочилата топка, когато Марио Балотели изпълни фаул, а Хулиан Сперони само успя да отклони топката. Така във втори пореден кръг "червените" направиха обрат от 0:1 до 2:1 в гостуване в надпреварата, за да елиминират своя съперник.

 

Ливърпул е 7-кратен носител на ФА Къп, но не е взимал отличието от 2006 г.

 

На четвъртфиналите вече са и Уест Бромич Албиън, Блекбърн и Рединг, отстранили съответно Уест Хям (4:0), Стоук Сити (4:1) и Дарби Каунти (2:1).