Дни преди 3-ти март директорът на парк Шипка-Бузлуджа подаде оставка

Дни преди националния празник един от символите на България, връх Шипка - в криза. Няма кой да се грижи за паметника на свободата, тъй като екипът беше изненадан от съкращения. След месец няма да има и охрана.


На Шипка всичко е спокойно. 137 години по-късно в навечерието на националния ни празник няма как да повторим тази крилата фраза на генерал Радецки. Защото на Шипка ги изненадаха със съкращения.


„22%, това са шест човека вече са съкратени... Всичко това води до неприятни последици. Минахме санитрания минимум”, коментира директорът на парк Шипка-Бузлуджа Данчо Данчев.


Сред тях е и последната чистачка в паметника. Най-вероятно това ще трябва да правят ексурозводите, които от четирима вече са трима.


„Сигурно и те ще хванат метлата, това са 7 етажа експозиция”, коментира директорът на парк Шипка-Бузлуджа.


Само една жена ще продава на пваильона.


„От него правим сериозните приходи на музея... 180 000 лева”, добави директорът на парк Шипка-Бузлуджа.


А с приходите се правят ремонти, като например поправянето на тази стена. И друга опасност грози паметника - кражби.  


„Без охрана не виждам как ще просъществува. Престъпният контингент би се радвал”, коментира директорът на парк Шипка-Бузлуджа.


Тези уръдия са заварени за земята, тъй като преди години е имало опит да бъдат откраднати. Колко опита ще има, ако я нама охраната, може само да гадаем. Пак заради кражба, но на водопровод, на Шипка вода няма. След всичко това и директорът е решен да си тръгне. В знак на протест.


„Подадох молба за овобождаване от длъжност, защото смятам, че така не може да се работи нормално. Министрите да се замислят дали това е нормално”, добави директорът на парк Шипка-Бузлуджа.


Повече по темата гледайте във видеото.