Вече над 20 години Боян Иванов съди Общината и винаги печели делата

 

Над 100 000 лева е платила Община Сливен на уредник в музей, който дори не се намира на нейна територия. Уредникът на музея в Твърдица е нарочил Община Сливен за свой работодател и вече 22 години иска Общината да му плаща заплата. Съди я по два пъти в годината и всеки път печели.  

Още по темата

 

В действителност експонатите в музея в Твърдица -  кошници, фенери или юзди например, са много ценни само за уредника в музея - Боян Иванов.  Въпреки това, Община Сливен му изплаща месечна заплата, защото уредникът съди Общината на всеки 8 месеца и винаги печели… и така вече 22 години.

 

През далечната 1993 година местната администрация е преструктурирана от Градски народен съвет в Община Сливен. От пределите й е извадена Твърдица. И тъй като, по закон, Сливен не може да има музей извън територията на Общината, сбирката в Твърдица била закрита, а уредника - съкратен. Боян Иванов обаче, отказал да приеме това с мотива, че промяна не е негов проблем. Дал на съд Общината. Спечелил делото и бил върнат на работа. 

 

Простата сметка показва, че на месец уредникът получава колкото директорът на Историческия музей в Сливен.  От съда в Сливен отказаха коментар с мотива, че делата по случая все още не са приключили.  До момента Община Сливен олекнала с над 100 000 лева, но е запазила скъпите за уредника експонати.