Те ще участват в Международното колоездачно състезание "Мемориал Димитър Янков"

Около 70 колоездачи от България и шест европейски страни пристигат в Слънчев бряг за участие в Международното колоездачно състезание "Мемориал Димитър Янков". За втора поредна година състезанието е кръг от Световната купа за кадети.

 

Ще участват колоездачи от Балканските държави, Италия, Полша и др. Организатори са "Слънчев бряг хотел холдингс" АД, Българският колоездачен съюз и Община Несебър. Международният колоездачен тур "Мемориал Димитър Янков", кръг от Световната купа за кадети, ще се проведе от 8 до 10 май на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, Община Несебър и Бургаски регион, информира БГНЕС.

 

Стартът е на 8-ми май от 11.00 часа в Слънчев бряг пред хотел "Хризантема". В спортна атракция за участници, зрители и туристи ще се превърне и колокритериумът по алеите в Слънчев бряг за купата на Казино "Хризантема", извън официалното класиране.

 

Международното колоездачно състезание се провежда в памет на Димитър Янков- основател на Колоездачен клуб-Несебър, обявен посмъртно за Почетен гражданин на град Несебър.