"Надяваме се този случай да остане изолиран", коментира Михо Михов

"Българското правителството да направи цялостна оценка на ситуацията в Македония от гледна точка на възможни рискове и заплахи за сигурността на България". За това призова зам.-председателят на ПГ на АБВ и председател на Комисията по отбрана Михо Михов, цитиран от БГНЕС.

 

Михов предложи още правителството на Република Македония да предприеме ефективни мерки за борба с тероризма и пресичане на всякакви опити за разпалване на етнически конфликт, който застрашава сигурността на страната и региона.

 

"АБВ е силно разтревожена от развитието на политическата ситуация в Република Македония, довела до насилие, човешки жертви, ескалация на напрежението, прояви на етническо противопоставяне и тероризъм", алармира Михов.

 

Според него случилото се в Куманово е печален пример как насаждането на омраза и разделение на обществото лесно може да прерасне в човешка трагедия.

 

"Надяваме се този случай да остане изолиран, а виновните да бъдат наказани", добави той.

 

Михов коментира, че всички политически партии в Македония да се въздържат от езика на омразата и действия, които биха предизвикали по-нататъшни сблъсъци и дестабилизация на страната.

 

Видео: БГНЕС