Вижте какво ни очаква!

 

Филмът за живота на Стив Джобс излиза по кината на 9 октомври. Лентата ни отвежда зад кулисите на дигиталната революция, изграждайки един много личен портрет на брилянтния лидер от епицентъра на събитията по пускането на пазара на три иконични продукта — Macintosh през 1984, NeXT „Cube” през 1988  и iMac през 1998.

 

Майкъл Фасбендър влиза в ролята на основателя на Apple Стив Джобс. Партнират му носителката на Оскар Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на Макинтош. Съосносователят на Apple Стив Возняк е изигран от Сет Роугън, а Джеф Даниелс е бившият главен изпълнителен директор на Apple Джон Скъли.

 

Във филма участват още Катрин Уотърстън като Крисан Бренан, бившата приятелка на Джобс, и Майкъл Стълбарг като Анди Херцфийлд, един от първите членове на екипа разработчици на Apple Macintosh.

 

Режисьор е носителят на Оскар Дани Бойл, а сценарист – носителят на Оскар Арън Соркин. Стив Джобс е базиран на бестселъра на Уолтър Айзъксън. Продуценти са Марк Гордън, Гаймън Касиди от Film 360, Скот Рудин и носителят на Оскар Крисчън Колсън.