Нови клипове показват рискови маневри в София и Пловдив

 

Зачестяват случаите на опасни състезания и дрифтове по улиците на големите градове. През последните часове в рубриката "Моята новина" пристигна нова порция клипове с много опасни ситуации - шофьори, които застрашават не само своя живот, но и този на останалите хора на пътя.

 

Безсилни ли са властите пред гонките и дрифтовете? Има ли наказани за опасните състезания?Напоследък се забелязва тенденция - колкото повече нови, ремонтирани булеварди, толкова повече шум от гуми. За пореден път в рубриката "Моята новина" зрители на Нова телевизия заснеха опасните ситуации. Особено, когато неопитни шофьори се упражняват по улици, по които има движение. 

 

Шофьорът от един от клиповете е едва на 19 години. Току-що е взел книжка и първата си кола. За щастие той не успял да направи първата си катастрофа,  но пък получил първата си глоба. Акт дори и за 20 лева обаче не е получил шофьорът от друг клип, заснет в Пловдив. Колата е собственост на професионалния състезател Ивайло Бочев, карал я друг човек. 


От клиповете се вижда, че тези млади хора не осъзнават рисковете от подобно шофиране. Вижда се също, че и глобите явно не ги стряскат достатъчно 

 

А писти за опасните експерименти има. Има летища, отсечки и изоставени картинг писти, на които тези хора могат да се упражняват. Там обаче я няма криворазбраната тръпка от риска в трафика. 


Оказа се, че 19-годишният шофьор, заснет да прави дрифтинг около Руски паметник, е първият глобен за подобни рискови маневри по улиците. Затова от МВР за пореден път приканиха свидетелите на подобни инциденти да сигнализират веднага.

 

Ние също приканваме всеки, видял подобна гледка да изпраща клиповете в "Моята новина"!

 

Репортери: Надя Ганчева, Илиян Велков